на живо

Новото амплоа на Петър Стойчев (ВИДЕО)

Плувецът сменя басейна с автомобилния спорт

Новото амплоа на Петър Стойчев (ВИДЕО)

Петър Стойчев сменя плувния басейн с автомобилния спорт. Плувецът ще е навигатор на един от най-успешните ни пилоти Димитър Илиев в предстоящото Рали България. 

"Доверието е всичко. Около него се гради абсолютно всичко в живота. В случая тук в нашия спорт няма как един да свърши работата, трябват двама.", каза Илиев пред bTV.

"В един момент се налага навигаторът да гледа в една тетрадка, в записките, които са направили с пилота по време на официалните тренировки и да подава навреме ясна и точна информация, която да бъде полезна на пилота.", уточни относно задълженията си плувецът.

А Илиев и Стойчев си имат доверие. Приятели са още от годините, в които за служили заедно в казармата.

За Петър Стойчев опитът ще е дебютен в професионалния автомобилен спорт: "Не знам дали някой въобще си дава сметка, че автомобилния спорт може да бъде много опасен. Това не е шега, не е игра. В автомобилния спорт можеш да умреш."

Въпреки че световният шампион по ледено плуване е бил поставян нееднократно в екстремни ситуации в спортната си кариера, му предстои ново такова, свързано с висока температура.

"През лятото при големи жеги, аз съм имал случаи, в които примерно сме имали 76 градуса вътре в колата, все едно си в сауна", разкри автомобилният състезател.

Тандемът Илиев – Стойчев вече води подготовка за предстоящото Рали България, където ще се състезава с "Шкода Фабия R5".