на живо

Нулево равенство между Левски и Монтана на старта на първенството

Люпко Петрович няма победа от пет мача начело на "сините"

Lap.bg

Левски не успя да победи във втори пореден домакински мач гостите от Монтана, след като двата отбора направиха много скучен двубой на стадион "Георги Аспарухов" и направиха нулево равенство.

Левски създаде първите две положения в мача, но Франсис Нар стреля неточно от воле в 21-та минута, а пет по-късно Антонио Аниете пропусна сам срещу вратаря Христо Иванов, който изби неговия удар.

Монтана също създаде едно чисто положение, което беше пропиляно по нелеп начин от офанзивния халф Маркиньос.

Люпко Петрович извади от игра Антонио Аниете на полувремето, а на негово място се появи Хеан Деса, който създаде един шанс за гол, но получи контузия и трябваше да напусне терена в 57-та минута. Той бе сменен от юношата на "сините" Станислав Иванов, а секунди по-късно Монтана създаде втори шанс за гол.

Сергей Георгиев се откъсна сам срещу Йоргачевич, но неговият удар беше слаб и неточен.

Монтана се прибра след последното си положение, а Левски натисна, но безрезултатно. "Сините" стигаха рядко до удари, като най-опасният от тях беше на Бабатунде Адениджи в 75-та минута, но и той беше неточен.

Левски създаде и последното положение в мача. В 90-та минута Франсис Нар свали с глава центриране в краката на Станислав Иванов, но младият нападател на "сините" стреля неточно от воле, въпреки че беше много близо до вратата на гостите от Монтана.

Мачът завърши наравно 0:0, а Люпко Петрович остана без победа и в петия си мач начело на Левски.