на живо

Нулево равенство в дербито между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед"

Двата тима не успяха да се победят пред 52 хил. зрители

Getty Images

"Ливърпул" завърши наравно 0:0 у дома срещу "Манчестър Юнайтед" в дербито от осмия кръг във Висшата английска лига пред над 52 хиляди зрители. 

"Мърсисайдци" владееха повече топката от своя голям съперник, но не успяха да достигнат до попадение. В 35-ата минута на двубоя на "Анфийлд" Роберто Фирмино проби отляво и центрира, а Жоел Матип шутира, но Давид де Хеа с крак изби топката, а при добавката Мохамед Салах прати кълбото покрай вратата.

Гостите отговориха с положение на Ромелу Лукаку, който отблизо не успя да преодолее вратаря Симон Миньоле в самия край на първата част.

След почивката "Ливърпул" пак владееше ситуацията на терена и в 57-ата минута Емре Джан отблизо не можа да се разпише във вратата, пазена от Де Хеа. 

Пет минути по-късно Салах не успя да засече подаване на Фирмино, а до края натискът на домакините не доведе до чисти голови положения в наказателното поле на "Юнайтед".

След това равенство "червените дяволи" остават без загуба и с актив от 20 точки на първо място във временното класиране. "Ливърпул" е на шеста позиция до момента със седем точки по-малко.