на живо

"Ливърпул" гони историческо класиране за Англия

Никога досега пет тима от една държава не са стигали 1/8-финалите в Шампионска лига

Getty Images

Тази вечер ще се изиграят последните осем мача от груповата фаза на Шампионската лига. Очакват се много оспорвани сблъсъци, които да определят останалите четири отбора, които ще се класират за осминафиналите на турнира. 

В каналите на bTV Media Group отново ще бъдат излъчени 4 срещи. Първата е от най-заплетената пета група. "Ливърпул" посреща "Спартак" Москва с национала Ивелин Попов на "Анфийлд". Мачът е от 21:45 ч. по bTV Action.

Мърсисайдци се нуждаят от една точка, за да продължат на директните елиминации и да станат петия отбор от Англия на осминафиналите. Преди тях там място намериха "Челси", "Тотнъм", "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед". Класирането на играчите на Юрген Клоп ще означава, че за първи път в историята на Шампионска лига пет тима от една държава ще достигнат до топ 16 на турнира.

Снимка: Getty Images

В същото време руският тим ще се хвърли с всички сили в битката, защото само победа ще запази надеждите им за 1/8-финалите. В другия двубой от групата "Севиля" гостува на "Марибор" и се нуждае от поне равенство, за да си гарантира продължаването напред. Испанците могат да си позволят дори загуба, стига "Спартак" да не спечели на "Анфийлд".

От 21:45 ч. по RING е срещата "Реал" Мадрид - "Борусия" Дортмунд. Този мач е без значение за 1/8-финалите в Шампионска лига, защото "белите" и "Тотнъм" вече си гарантираха първите две места. Двубоят обаче е важен за "жълто-черните", които се борят за третото място и участие в Лига Европа напролет. И "Борусия" и АПОЕЛ Никозия в момента са актив от по 2 точки, така че изходът на днешните им мачове ще определи крайното класиране.

Снимка: Getty Images

"Шахтьор" Донецк - "Манчестър Сити" - 21:45 ч., пряко на Voyo.bg.

"Гражданите" спечелиха безапелационно шеста група, а за втората позиция останаха да се борят украинците и "Наполи". Отборът на "Шахтьор" се нуждае от равенство, за да се класира за 1/8-финалите.

"Фейенорд" - "Наполи" - 21:45 ч., пряко по Voyo.bg. 

Италианците се надяват "Манчестър Сити" да победи "Шахтьор" и те самите да  се справят с холандците, за да изместят украинците от второто място и да се класират напред. 

Снимка: Getty Images

Всички по-интересни ситуации от останалите срещи - "Порто" - "Монако", "Марибор" - "Севиля", "РБ Лайпциг" - "Бешикташ" и "Тотнъм" - Апоел ще бъдат излъчени екслузивно и напълно безплатно на онлайн платформата ни Champions TV.