на живо

Обертан: Сър Алекс е най-добрият треньор в света (ВИДЕО)

"С "Левски" искам да играя възможно най-много, да бележа голове и да спечеля шампионата", каза новото попълнение на "сините"

levski.bg

Новото попълнение на "Левски" Габриел Обертан определи бившият мениджър на "Манчестър Юнайтед" - Алекс Фъргюсън, за най-добрият треньор на света. Французинът игра под ръководството на шотландеца от 2009 до 2011 г. 

"Когато играеш за "Манчестър Юнайтед" ти се струва, че това е съвсем друг спорт. Да играеш под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън е нещо различно. Няма по-добър специалист от него! "Манчестър Юнайтед" е съвсем различна класа. Алекс Фъргюсън е мениджър в истинския смисъл на думата. Той следи всичко от кухнята до пресата и е приятелски настроен към всички. Когато дойде деня на мача те мотивира и изстисква максимума от теб", каза Обертан за клубната телевизия на "сините".

28-годишният футболист има амбиции да спечели титла в България със "сините" и да вкарва много голове.

"Наблюдавах мача с "Хайдук" и после този в Пловдив. Футболът тук е физически, но аз съм играл във Висшата лига и смятам, че ще справя. Доста нови играчи сме, трябва да работим доста и ще постигнем желаните резултати", категоричен е той.

Обертан сподели, че приспособяването му към новия тим е било бързо, тъй като голяма част от съотборниците му говорят английски и обеща след 6 месеца да може да говори и български език.