на живо

Обяд от Маркъс Рашфорд и мама Мелани

Футболистът продължава да подкрепя инициативата за раздаване на храна на бедните

Футболистът на "Манчестър Юнайтед" Маркъс Рашфорд продължава да подкрепя програмата на британското правителство за раздаване на храна на бедните. Звездата на "червените дяволи" се появи в една от социалните кухни и сам се включи в инициативата.

Причината е в доброто сърце на британеца, както и във факта, че едно от местата, на което се раздава храна в Манчестър, вече носи името на майка му Мелани.

Маркъс е един от най-отдадените активисти, що се отнася до кампанията за изхранване на хора с ниски доходи. Самият той многократно е разказвал, че семейството му се е възползвало от тази социална услуга, когато е бил малък.

В началото на пандемията от коронавирус правителството обмисляше да спре тази услуга, за да съкрати разходи. Семействата с по-ниски доходи получават ваучери в общ размер 120 млн. паунда, за да могат да си осигурят топла храна. Рашфорд успя да събере 20 млн. паунда, за да предотврати края на кампанията. Над 1 млн. деца във Великобритания продължиха да получават помощи и обяд в училище.

За тези негови действия кралица Елизабет Втора го награди с орден на Британската империя.