на живо

Облекчение, но и разочарование за "Реал" Мадрид след драма срещу "Брюж" (ВИДЕО)

"Белите" остават с една точка от първите си два мача в Шампионска лига

Облекчение, но и разочарование за "Реал" Мадрид след драма срещу "Брюж" (ВИДЕО)

"Реал" Мадрид не успя да се върне към победите в Шампионска лига. Въпреки очакванията за вихрена реакция след 0:3 от ПСЖ в първия кръг от груповата фаза, тимът на Зинедин Зидан отново разочарова своите привърженици, завършвайки 2:2 срещу гостуващия "Брюж" на стадион "Сантяго Бернабеу". Всички, свързани с "кралския клуб", почувстваха и облекчение в края на срещата, след като домакините изоставаха с 0:2 на почивката и поне съумяха да избегнат срамно поражение, което щеше да бъде тяхно трето поредно за първи път в историята на турнира.

Главен съдия на срещата бе българинът Георги Кабаков, в чийто екип бяха също помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков, както и четвъртият съдия Станислав Тодоров. Четиримата ръководиха двубой от Шампионска лига за втори път след срещата "Валенсия" - "Манчестър" Юнайтед през декември, 2018 година.

Снимка: Getty Images

Домакините изостанаха още в 9-ата минута, когато Еманюел Денис завърши отлична контраатака на гостите от Белгия. Нигерийският нападател засече подаване на Пърси Тау и се разписа по куриозен начин, след като първото му докосване бе изключително лошо, но за негов късмет топката се отклони от левия му крак и това допълнително изненада вратаря Тибо Куртоа. Първоначално голът бе отменен, поради засада, но след консултация със системата ВАР Кабаков посочи центъра на терена.

Денис е третият нигериец, който отбелязва попадение срещу "лос меренгес" в Шампионската лига, а попадението му бе най-бързо допуснатото от "Реал" Мадрид в домакинство от турнира от 2007 година насам.

А след още половин час 21-годишният нападател се превърна и в третия играч в историята, който вкарва два гола през първото полувреме за гостуващ отбор на "Бернабеу" в европейските турнири. И вторият точен удар на Денис също бе предшестван от препъване, но това отново не му попречи да прехвърли Куртоа, който напусна вратата си в опит да скъси дистанцията със своя съперник. Основна вина за попадението носи Лука Модрич, който загуби топката в централната зона, осигурявайки нова голова атака на гостите.

Снимка: Getty Images

"Лос Бланкос" се прибраха на почивката с изоставане от 0:2, след като за първи път в 117-годишната история на клуба допуснаха две попадения в трети пореден домакински мач от европейските турнири.

Поставен в много трудна позиция, "Реал" Мадрид реагира още в началото на второто полувреме. Веднага след почивката Зидан пусна в игра вратаря Алфонс Ареола, който замени Тибо Куртоа както и Марсело, който се появи на мястото на Начо. А в 55-ата минута Серхио Рамос реализира дежурния си гол за "белите", който те страдат в среща от най-престижния клубен турнир. В своя 120-и двубой от надпреварата капитанът засече с глава центриране на Карим Бензема. Рамос е петият защитник в историята на турнира, който съумява да се разпише поне 12 пъти в него, след Роберто Карлош (16), Иван Елгера (15), Жерар Пике (14) и Даниел Алвеш (12).

Централният бранител на домакините все пак опази и друга своя положителна статистика, а именно, че тимът му не допусна загуба в 13-и пореден двубой от Шампионска лига с него в състава. Това се случи, след като в 85-ата минута Каземиро отбеляза великолепен гол с глава в далечния ъгъл на вратата, пазена от Симон Миньоле. Секунди по-рано Кабаков вдигна втори жълт и респективно червен картон на капитана на гостите Рууд Формер.

Снимка: Getty Images

В последните минути домакините не съумяха да стигнат до пълен обрат, но в крайна сметка поне се спасиха от поражението и за първи път от 2006 година не загубиха двубой от турнира, след като са изоставали с поне 2 гола в него. От друга страна обаче "белите" имат само една точка в актива си след първите два кръга от груповата фаза и за първи път в историята си не спечелиха нито една от първите си две срещи в турнира. Според статистиката, в историята на турнира само 30 от 159 отбора са достигали елиминационната фаза, след като са имали подобен актив след откриващите си две срещи.

От своя страна "Брюж" не загуби в шести пореден двубой от Шампионска лига и общо 10-ти, ако се вземат предвид и квалификационните мачове. Белгийският гранд е с две точки от първите си две срещи и със сигурност ще почерпи вдъхновение за оставащите си изпитания в надпреварата. Най-малко от това, че "Брюж" остава един от трите отбора в историята, които "Реал" Мадрид не е побеждавал в Европа.

Снимка: Getty Images

Тагове: