на живо

Обрат: Фурнаджиев също хвърли оставка, призова за Конгрес (ВИДЕО)

Дни след като президентът на централата Борислав Михайлов подаде своята

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев изненадващо също хвърли оставка. Оттеглянето му идва дни след решението на президента на централата Борислав Михайлов да подаде своята. 

Фурнаджиев призова всички свои 13 колеги от изпълнителния комитет да го последват и да подкрепят свикването на Конгрес през февруари 2020 г.

Официалното съобщение на Фурнаджиев до медиите:

Уважаеми приятели и почитатели на футбола,

Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като Вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.

С уважение,
Атанас Фурнаджиев
Вицепрезидент на БФС

Снимка: Lap.bg

Утре Изпълкомът към БФС ще заседава, като трябва да вземе решение за насрочване на Конгрес на централата. Нейн първи вицепрезидент е Йордан Лечков, а вицепрезидент все още е Михаил Касабов.

Причина за кризата в управлението на Българския футболен съюз стана загубата с 0:6 от Англия в европейска квалификация - най-тежкото ни поражение в София, както и разразилият се расистки скандал, намерил широк отзвук в световните медии. След тези събития, първо спортният министър Красен Кралев, а после и министър-председателят Бойко Борисов обявиха, че няма да работят с БФС, докато ръководител на централата е Борислав Михайлов.

След неговата оставка, за временен президент се спрягаше именно оттеглилият се днес Фурнаджиев.

Тагове: