на живо

Общото събрание на "Левски" започна (ВИДЕО)

Решенията ще бъдат оповестени на пресконференция след срещата на акционерите

Общото събрание на "Левски" започна (ВИДЕО)

Събранието на акционерите във футболния "Левски" започна малко след 11:00 ч. Решенията след него ще бъдат обявени на пресконференция след края на срещата.

Мажоритарни и миноритарни собственици се събраха, за да вземат решения за бъдещето на клуба, който е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "сините" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове. Заради забавените заплати голяма част от футболистите разтрогнаха договорите си с клуба.

Снимка: Lap.bg

Събранието беше открито от временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор Константин Баждеков. 

На срещата присъстват мажоритарният собственик Наско Сираков, членът на Надзорния съвет Петър Ганев, Илия Христов от "Сини сърца", още Петър Димитров, Владимир Владимиров - Гугутката, Васил Колев, Кирил Ивков. 

Снимка: Lap.bg

Изненадващо беше появяването на бившия собственик на "сините" Тодор Батков.

Вчера (30 август) Сираков обяви подписването на нов спонсорски договор с фирма за спортни залози и казина, която си сътрудничи с клуба от юли 2020 г. Контрактът е за 5 години, а финансовите параметри не бяха разкрити. Ясно е, че представител на спонсора ще влезе в Надзорния и Управителния съвет на "Левски". 

Снимка: Lap.bg

В "Левски" трябва да се справят и със спортно-технически проблеми. От началото на сезона тимът има 2 победи и 4 загуби, а това му отрежда осмо място в класирането.