на живо

Очаква ли ни нов дъжд от голове в последните два осминафинала в Шампионската лига?

"Атлетико" Мадрид и "Манчестър Сити" имат предимство след първите срещи

Getty Images

Последните два участника в четвъртфиналите на тазгодишното издание на Шампионската лига ще станат ясни днес след изиграването на последните два реванша от настоящата фаза на турнира. Един срещу друг се изправят "Атлетико" Мадрид и "Байер" Леверкузен (пряко по RING от 21:00 ч.) и "Манчестър Сити" и "Монако" (пряко по bTV Action от 21:00 ч.).

Първите мачове преди две седмици зарадваха любителите на футбола с доста положение и общо 14 гола! Очаква ли ни и тази вечер дъжд от попадания в съперничествата?

"Атлетико" Мадрид - "Байер" Леверкузен (пряко по RING от 21:00 ч.)

Снимка: Getty Images

Мачът е пети между двата тима в последните години. До момента те си размениха по победа и равенство, а първата среща завърши 4:2 в полза на "дюшекчиите". 

Мадридчани се представят стабилно в Шампионската лига и до момента имат 6 победи и само 1 загуба. Мястото на реванша също е от голям плюс за тима - на своя "Висенте Карлдерон" те нямат загуба срещу германски отбор от 7 мача насам.

Диего Симеоне най-вероятно ще заложи на Караско и Гризман в предни позиции, а мачът със сигурност пропускат Кевин Гамейро  и Тиаго, както и наказаните Фелипе Луиз и Габи.

В "Байерн" ситуацията е доста по-сложна. Контузени са Йомер Топрак, Ларс Бендер, Жонатан Та и Щефан Кийслинг, а Хакан Чалханоолу и Бенямин Хенрихс са наказани. Новият треньор Тайфун Коркут ще заложи най-вероятно на Хавиер Ернандес в нападение. 

Двата тима се срещнаха преди две години на същата фаза на турнира, а "Атлетико" продължи напред с дузпи. Дали "Байер" ще вземе реванш или мадридчани няма да допуснат изненада, гледайте тази вечер по RING от 21:00ч.

"Манчестър Сити" - "Монако" (пряко по bTV Action от 21:00 ч.)

Снимка: Getty Images

След невероятния обрат, който постигнаха възпитаниците на Хосеп Гуардиола в първия мач, побеждавайки с 5:3, след като губеха с 2:3, днес следва епизод 2 срещу "Монако".

Многото голове хич не са изненада, тъй като "монегаските" са най-резултатния тим в топ първенствата на Европа. Те обаче ще са без наказания защитник Камил Глик. Атаката обаче ще се води от развихрилия се в последно време Фалкао.

Гуардиола няма да може да разчита на  Габриел Жезус и Илкай Гюндоган, а капитанът Венсан Компани до последно ще е под въпрос. Мениджърът, който на два пъти (2009 и 2011) спечели турнира в "Барселона" никога не е бил елиминиран на осминафинал в седемте си участия в Шампионската лига. Французите обаче са сигурни, че могат да му го причинят и то насред Англия.

Кой ще бъде крайният победител, гледайте тази вечер от 21:00 ч. пряко по bTV Action.