на живо

Очаквано: Избраха Гуардиола за най-добър мениджър в Англия

Испанецът изведе "Манчестър Сити" до шампионската титла

Twitter

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола спечели наградата за Мениджър на сезона след триумфа във Висшата лига и Купата на Лигата.

"Гражданите" завършиха кампанията на 12 точки пред втория в класирането "Манчестър Юнайтед". "Небесносините" завоюваха и четвърти пореден трофей в турнира за Купата на лигата, след като победиха "Тотнъм" с 1:0 на "Уембли" през април.

Снимка: Reuters

На 29 май (събота) "Сити" се изправя срещу "Челси" във финала на Шампионската лига. Мачът ще бъде излъчен на живо по bTV Action от 21 ч.

Гуардиола печели отличието за втори път след рекордния сезон 2017/18 – кампанията, в която тимът спечели титлата и стана първият английски клуб в историята, който достига границата от 100 точки.

Гуардиола пребори конкуренцията на Марсело Биелса ("Лийдс"), Даниел Фарке ("Норич"), мениджъра на женския тим на "Челси" Ема Хейс, Дейвид Мойс ("Уест Хем") и Брендан Роджърс ("Лестър") за трофея на сър Алекс Фъргюсън.

Снимка: Getty Images

"Щастлив съм да спечеля тази награда за втори път, но отличие като това е възможно само ако един мениджър е заобиколен от топ професионалисти. Играчите ми бяха фантастични – тяхната отдаденост и професионализъм не липсва никога, дори в сезон, който беше най-предизвикателният за всички нас. Щабът ми също заслужава големи похвали. Наградата е посветена и споделена с тях", каза испанецът.