на живо

Официално: Антонио Конте е новият мениджър на "Тотнъм"

Договорът му е до лятото на 2023 г.

Reuters

Английският футболен "Тотнъм" представи Антонио Конте като мениджър. Той поема поста след уволнението на Нуно Ешпирито Санто.

Италианецът бе желан от "шпорите" още през лятото, но бившият мениджър на "Челси" тогава отказа. Днес (2 ноември) той позира официално с фланелката на тима. Договорът на Конте е до лятото на 2023 г. 

За последно Конте бе начело на "Интер", с който през месец май спечели титлата в Италия. През 2017 г. той стана шампион на Англия с "Челси".

"Изключително съм щастлив да се върна към треньорството и да го направя в клуб от Висшата лига, който има амбицията да бъде водещ. Нямам търпение да започна да работя, за да предам на отбора и феновете страстта, манталитета и решителността, които винаги са ме отличавали, като играч и като треньор. Заразителният ентусиазъм и решителността на собственика Даниел Леви в желанието да ми повери тази задача удари в целта", каза Конте пред сайта на новия си клуб. 

Снимка: Twitter

52-годишният Конте поема "Тотнъм" след като Санто беше уволнен часове слез загубата с 0:3 от "Манчестър Юнайтед". "Шпорите" са на 9-то място в класирането на Висшата лига.

Специалистът беше спряган за наследник на треньорската скамейка на Оле Гунар Солскяер в "Манчестър Юнайтед" и на Роналд Куман в "Барселона". Двата тима ще трябва да търсят други опции.

Снимка: Getty Images

Първият мач на италианеца начело на "Тотнъм" ще бъде срещу "Витес" от груповата фаза на Лигата на конференциите. Може да го гледате на 4 ноември пряко по RING от 22:00 ч.