на живо

Официално: ЦСКА привлече финландски бранител

"Червените" намериха заместник на контузения Мено Кох

От ЦСКА официално обявиха привличането на финландския национал Томас Лам. Той идва на "Армията", за да подсили защитата на "червените", след като травмата на Мено Кох се е усложнила и нидерландецът ще отсъства в следващите месеци.

Лам пристига от елитния нидерландски "Цволе". В този клуб бранителят има общо 5 сезона, в които записа 140 мача с 15 гола и 6 асистенции в Ередивизие и за местната национална купа. През изминалия сезон Лам игра в 26 срещи, отбелязвайки 3 попадения.

Изявяващият се като централен защитник и опорен халф Лам е продукт на школата на АЗ Алкмаар (9 мача/1 гол). Игра още за "Твенте" (30 мача, 3 гола, 2 асистенции), а във визитката му личи и една година в Чемпиъншип с екипа на английския "Нотингам Форест" (21 мача, 2 гола, 1 асистенция).

Лам бе част от националния тим на Финландия на наскоро завършилото европейско първенство. Макар и да не взе участие в срещите от турнира, той е със сериозно присъствие в представителния тим на страната. От 2015 г. насам Лам е получил 44 повиквателни, записвайки 26 участия за "Суоми".