на живо

Официално: ЦСКА продаде Евандро на унгарския вицешампион

Бразилецът се сбогува с "червените" с емоционална публикация

ЦСКА продаде Евандро на унгарския вицешампион МОЛ Фехервар. Бразилецът официално бе представен като третото ново попълнение на тима, след като е подписал тригодишен договор.

"Червените" обявиха, че финансовите условия по трансфера остават конфиденциални, но според медиите в Унгария МОЛ Фехервар е платил 1 млн. евро за правата на Евандро.

Той бе привлечен в ЦСКА от бразилския елитен "Коритиба" през 2018 г. Оттогава записа 17 гола и 5 асистенции в 60 мача за столичния гранд.

"Много съм щастлив, че вече съм играч на МОЛ Фехервар. Всички бяха много приятелски настроени към мен. Всичко тук е много хубаво. Стадион, съблекалня, тренировъчната база. Всичко е направено така, че да мислиш само за футбол. Ще бъде удоволствие да играя. Ще направя всичко възможно отборът да бележи повече голове, за да спечелим титлата в Унгария. От това, което успях да видя за малкото време тук, мисля, че ще ми хареса да живея в този град.”, заяви Евандро на представянето си.

В същото време бразилецът използва профила си в социалната мрежа "Инстаграм", за да се сбогува с ЦСКА.

"Благодаря, ЦСКА. Сега е мой ред да кажа довиждане на всички вас. Първо искам да благодаря на всички за грижите - на съотборниците ми, на треньорите, на директорите. Искам да благодаря на всички фенове на "червената армия" за това, че винаги вярваха в мен и ме окуражаваха да давам най-доброто от себе си. Ще пазя спомен за всеки един от вас в сърцето си и винаги ще бъда част от вас. Това не е краят, а само довиждане. Само ЦСКА", написа нападателят.

Тагове: