на живо

Официално: ЦСКА продаде Санкаре на "Панатинайкос"

Решаващо се е оказало желанието на играча да напусне "Българска армия"

Юнус Санкаре вече е играч на гръцкия гранд "Панатинайкос". Това обявиха от ЦСКА в официалния си сайт. Полузащитникът е продаден по свое желание, уточнява клубът.

Според медиите в южната ни съседка, за правата на Санкаре са платени около 250 хил. евро.

Съобщението в cska.bg:

"Армейци,

ЦСКА трансферира халфа Юнус Санкаре в гръцкия гранд "Панатинайкос". След нелеки преговори, ръководството на "червените" постигна договорка по всички свои финансови условия и френският полузащитник ще облече екипа на атинския клуб.

ЦСКА направи всичко възможно да задържи футболиста и за пролетния полусезон, но решаващо се оказа неговото желание да търси ново предизвикателство. Трансферната сума и детайлите по контракта остават конфиденциални."

"Избрах "Панатинайкос", защото е страхотен клуб за всеки футболист, който има амбиции. Добре е, че тук говорят френски, тъй като това ще ми помогне да се адаптирам. Искам да помогна на "Панатинайкос" да изпълни целите си, да се върне в Европа и да играя с него там", бяха първите думи на Санкаре като футболист на "зелените".

31-годишният Санкаре подписа с вицешампионите миналото лято като свободен агент. Той има богата визитка във Франция - 12 сезона, 273 мача и 28 гола в местната Лига 1 за родния си "Пари Сен Жермен", "Дижон", "Валансиен", "Гингам", "Лил" и "Бордо".

През настоящия сезон французинът със сенегалски корени записа 3 гола и 3 асистенции в 22 мача за ЦСКА във всички турнири.