на живо

Официално: Федерер прекрати участието си на "Ролан Гарос"

Той ще щади сили за добро представяне на "Уимбълдън"

Reuters

Роджър Федерер официално сложи край на участието си на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". Един от най-добрите тенисисти в света се оттегли след едва 3 изиграни мача, за да може да се възстанови и да щади сили за следващата важна надпревара - "Уимбълдън" (28 юни-11 юли).

Решението на Федерер беше съобщено от организаторите на "Ролан Гарос". 

"След разговори с моя екип взех решение, че трябва да се оттегля от "Ролан Гарос" днес. След двете операции на коляното и над една година рехабилитация е важно да послушам тялото си и да не се пренатоваря прекалено бързо в хода на възстановяването си. Радвам се, че изиграх три мача. Няма по-хубаво чувство от това да бъда обратно на корта", заяви Федерер, който има 20 титли от Големия шлем (само една в Париж - от 2009 г.).

Швейцарецът в момента е номер 8 в световната ранглиста. Той се оттегля след трудния успех срещу Доминик Кьопфер с 3:1 сета в мач, продължил над 3 часа и 30 минути.

Снимка: Reuters

39-годишният Федерер наскоро претърпя операция на коляното, а решението му е продиктувано от желанието да се представи добре на един от любимите му турнири. Бившият лидер в тениса ще участва в надпреварата в Хале (14-20 юни), с която ще се подготви за "Уимбълдън", където ще се бори за 9-ата си титла. 

След оттеглянето на Федерер Матео Беретини продължава без игра към четвъртфиналите на "Ролан Гарос", където ще очаква победителя от мача на Новак Джокович и Лоренцо Музети.