на живо

Официално: Гонсало Игуаин ще играе в "Челси"

Аржентинецът ще играе под наем на "Стамфорд Бридж"

chelsaefc.com

Гонсало Игуаин е новото попълнение на "Челси"! Това съобщиха "сините" от Лондон в официалния си сайт. 

31-годишният аржентинец всъщност няма да разтрогва договора си с "Ювентус". Той преминава в английския тим под наем. Тази особеност не е нова за Игуаин, който игра на същия принцип в "Милан" от лятото на 2018 г. до сега, където отбеляза 8 гола в 22 мача.

В новия договор на юношата на "Ривър Плейт" е записано, че "Челси" може да ползва услугите му до края на сезона, а след това да удължи този период до юни 2020 г. срещу 18 млн. евро. Клаузата за закупуване влиза в сила след това и Игуаин може да стане играч на английския тим срещу 36 млн. евро.

"Когато се появи възможността да се присъединя към "Челси", знаех, че не трябва да я изпускам. Това е отбор, който винаги съм харесвал. Има славна история, страхотен стадион и играе във Висшата лига, която винаги е била моя мечта", заяви аржентинецът. 

Игуаин е добре познат на треньора на "Челси" Маурицио Сари. Двамата си сътрудничиха в "Наполи" през 2015-2016 г., а футболистът вкара 36 гола, с което подобри рекорда за най-много попадения в италианското първенство за един сезон.

"Гонсало е много добър нападател, един от най-добрите, с които съм работил през кариерата си. Надявам се, че ще бележи много голове за нас", радва се на новата си покупка италианският специалист.

Игуаин най-вероятно ще изгледа от трибуните реванша от полуфиналите за Купата на лигата между "Челси" и "Тотнъм" днес (24 януари), тъй като срокът за картотекиране на нови футболисти изтече преди сделката да бъде приключена. "Шпорите" победиха в първия мач с 1:0.