на живо

Официално: Григор ще играе в Лондон

От АТР потвърдиха участието на българина във финалния турнир

Григор Димитров ще играе за първи път в кариерата си на финалния турнир на АТР, който тази година ще се проведе в Лондон. Това потвърдиха официално от асоциацията на тенисистите на своя официален сайт.

Димитров събра нужните точки още по време на турнира в Стокхолм, а днес той вече има официално потвърждение, че може да стяга багажа си за английската столица. Григор има 3560 точки и е пети в класирането. 

На финалните турнири на АТР участие взимат осемте най-добри играчи през сезона. Те се класират на база на спечелените точки през годината. 

2017-та пък бе може би най-добрата за Димитров. Той започна с две титли - в Бризбън и София, а на Откритото първенство на Австралия игра полуфинал. На "Мастърс" турнира в Синсинати българинът вдигна титлата и се поздрави с успех на първо в кариерата си състезание, което дава 1000 точки за световната ранглиста.

В момента в подреждането Димитров е на 8-ма позиция и е само на 115 точки от рекордно класиране.

От АТР потвърдиха и участието на още един състезател в Лондон - Марин Чилич.

Така за Великобритания със сигурност ще пътуват Рафаел Надал, Роджър Федерер, Алексдандър Зверев, Доминик Тийм, Димитров и Чилич.

Най-вероятно към тях ще се присъединят Давид Гофен и Пабло Кареньо Буста.

Състезателите ще бъдат разделени в две групи по четири играча, а първите двама от всяка една се класират за полуфиналите. Турнирът ще се проведе между 12 и 19 ноември.