на живо

Официално: Матс Хумелс се завръща в "Борусия" Дортмунд

Трансферът е на стойност 38 млн. евро

Матс Хумелс се завръща на "Сигнал Идуна Парк". 30-годишният централен защитник напуска "Байерн" Мюнхен и отново ще облече екипа на "Борусия" Дортмунд. Трансферът бе обявен и от двата клуба.

Според авторитетното немско издание "Кикер" договорът ще е за три години, а трансферът е на стойност 38 млн. евро, като включва и бонуси.

Хумелс е юноша на баварския гранд, но през 2008 година е преотстъпен на "Борусия", където година по-късно е купен за постоянно. Той се налага в тима под ръководството на Юрген Клоп и печели два пъти Бундеслигата и веднъж Купата на Германия. 

След 225 мача и 19 гола за "жълто-черните" Хумелс преминава в "Байерн" Мюнхен за 35 млн. евро. За три сезона при баварците записа 118 мача и вкара 8 гола, като спечели и три титли в Бундеслига, един път купата и три пъти суперкупата на страната.

Той е световен шампион с Германия от 2014 г. В началото на март изненадващо селекционерът Йоахим Льов обяви, че Хумелс, Томас Мюлер и Жером Боатенг повече няма да влизат в сметките му.

През това лято "Борусия" привлече Юлиан Брандт, Торган Азар и Нико Шулц. Освен това вчера "жълто-черните" удължиха договора на треньора Люсиен Фавър.