на живо

Официално: Кирил Десподов преминава в "Лудогорец"

От "Каляри" потвърдиха за сделката

Кирил Десподов ще играе под наем в българския шампион "Лудогорец". Информацията е официална и беше публикувана на сайта на "Каляри" - тима от италианската Серия "А", чиято собственост продължава да бъде нападателят.

Футболист номер 1 на България за 2018 г. ще има в новия си договор клауза за откупуване от страна на разградчани.

Повече подробности от "Каляри" не съобщават. В социалните мрежи обаче се появи снимка от подписването на договора на Десподов с "Лудогорец", както и информацията, че той ще играе за "орлите" срещу по-високо възнаграждение, отколкото в Италия. Освен това тимът от Сардиния ще получи 500 хил. евро по сделката, която е за 1 година.

23-годишният Десподов е бивш футболист на "Литекс" (50 мача, 6 гола) и ЦСКА (79 мача, 24 гола). През 2019 г. той премина в "Каляри", като "червените" получиха 3,5 млн. евро. Нападателят обаче не успя да се наложи в титулярния състав и беше преотстъпен на австрийския "Щурм" Грац (21 мача, 9 гола). При завръщането си в Италия през лятото на 2020 г. той не попадна в сметките на треньора Еузебио ди Франческо.

Снимка: Lap.bg

Още преди сделката между "Лудогорец" и "Каляри" да бъде официално обявена, феновете на ЦСКА изказаха недоволството си. Докато играеше на стадион "Българска армия", Десподов се превърна в любимец на агитката и многократно изразяваше привързаност към клуба.

В последните дни той се спрягаше за ново попълнение на гръцките АЕК и ПАОК, турските "Галатасарай" и "Газиантеп", както и италианския "Кротоне". 

В момента Десподов е на лагер с националния отбор на България и се готви за мача от плейофите за класиране на европейското първенство, преместено за 2021 г., срещу Унгария на 8 октомври.