на живо

Официално: Отложиха ЦСКА - "Левски"

"Сините" имат повече от 10 заразени с коронавирус футболисти в редиците си

Lap.bg

Дългоочакваното дерби от 13-ия кръг на Първа футболна лига между ЦСКА и "Левски" беше отложено, съобщиха от Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз. Срещата трябваше да се изиграе на 21 ноември на националния стадион "Васил Левски".

"Сините" са предоставили всички нужни документи, с които да удостоверят, че в редиците си имат повече от 10 футболисти с професионални договори, които са заразени с коронавирус.

Снимка: Lap.bg

Според правилника на БФС, при тези условия срещата се пренасрочва за друга дата. 

Това е трети мач от кръга, който е отложен заради над 10 заразени в един отбор. Такава е ситуацията не само на стадион "Георги Аспарухов", а и в "Лудогорец", и "Берое". "Орлите" трябваше да играят с "Ботев" Пловдив, а старозагорци да гостуват на "Монтана" през следващия кръг.

Снимка: Lap.bg

В "Левски" направиха извънредни тестове за коронавирус вчера (19 ноември). От тях стана ясно, че още петима футболисти са заразени. Преди паузата за мачовете на националните отбори голяма час от титулярите бяха поставени под карантина след положителни проби, а срещата с "Локомотив" Пловдив (трябваше да се играе на 7 ноември) - отложена. 

Изолацията на повечето от титулярите изтичаше по-малко от 48 часа преди дербито с ЦСКА. Те обаче не са тренирали под ръководството на новия треньор на "Левски" Славиша Стоянович, който застана на поста официално на 10 ноември.

Снимка: Lap.bg

Заради мерките за ограничение на коронавируса, мачът между ЦСКА и "Левски" трябваше да се играе без публика. 

В редиците на "червените" са потвърдени два случая на заразени с COVID-19 - Иван Турицов и Брадли Мазику.