на живо

Официално: Реваншът Руис - Джошуа в Саудитска Арабия на 7 декември

"Битката на дюните" е факт

Instagram

Дългоочакваният реванш между Анди Руис и Антъни Джошуа за три от световните титли в тежка категория в бокса вече е факт. Двубоят ще се проведе в Саудитска Арабия на 7 декември.

 
 
 
View this post on Instagram

Neutral grounds - LETS GO - Dec 7th, time to be 2X - 258MGT

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on

С предложения да приемат двубоя бяха още Дубай, Ню Йорк и Кардиф, където Джошуа вече проведе няколко мача. В началото на месеца обаче Руис обяви, че реваншът няма да е във Великобритания.

На 1 юни мексиканецът Руис поднесе една от най-големите сензации в историята на бокса, след като нокаутира британеца в седмия рунд и спечели титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) на гала вечер в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Това беше първа загуба за Джошуа на професионалния ринг.

След мача щабът на британеца активира клаузата за реванш, като Руис имаше желание той да се състои в Лос Анджелис или Мексико.

Реваншът между Руис и Джошуа по всяка вероятност ще промени плановете на Кубрат Пулев, който е официален претендент за пояса на Международната боксова федерация. Българинът очаква решението на IBF, но след като мексиканецът се съгласи на реванш, би трябвало да оваканти световната си титла. Така по всяка вероятност Кобрата ще се изправи срещу втория в ранглистата - Агит Кабайел. Той е германец от кюрдски произход и има 19 успеха в 19 мача на професионалния ринг (13 с нокаут).