на живо

Официално: Русия - България в контрола на 5 юни

Мачът ще се играе на стадион "ВТБ-Арена" в Москва

Lap.bg

Националният отбор по футбол на Българя ще играе контролна среща с Русия на 5 юни. Това стана ясно от съобщение на националната федерация на съперника на "лъвовете". 

В своите профили в социалните мрежи от Сборная обявиха датите за предстоящите си контроли. На 1 юни Русия гостува във Вроцлав на Полша, а на 5 юни българите са гости на един от най-модерните стадиони в Европа - "ВТБ-Арена" в Москва.

Това са двете проверки на тима преди европейското първенство, което започва в средата на юни. Русия е един от домакините и ще играе мачовете си в Санкт Петербург. Сборная е в една група с Белгия, Финландия и Дания.

Снимка: Lap.bg

Що се касае да "лъвовете", те пропуснаха шанса си да се класират на първенството на Стария континент. В този период те ще играят контроли, като от БФС потвърдиха, че водят преговори и със Словакия. Не е изключено тимът на селекционера Ясен Петров да гостува и на световния шампион Франция.

На стадион "ВТБ-Арена" в Москва мачовете си играе местният "Динамо", както и националният отбор на Русия. Модерното съоръжение беше открито през 2018 г., а капацитетът му е 25 700 зрители.