на живо

Официално: Стамен Белчев вече не е треньор на ЦСКА

"Армейците" обявиха новината на сайта си

cska.bg

Стамен Белчев вече не е треньор на ЦСКА, става ясно от публикация на официалния сайт на "червените". Двете страни са се разделили по взаимно съгласие.

"Армейци,

Информираме Ви, че Стамен Белчев вече не е старши треньор на ЦСКА. Наставникът и неговия помощник Владислав Януш се разделиха с клуба по взаимно съгласие.

Благодарим на Стамен Белчев за труда, професионализма и всеотдайността, които прояви във всяка минута по време на престоя си на "Армията", както и за огромната радост която ни донесе, класирайки тима за груповата фаза на Лига Европа.

Пожелаваме му здраве, щастие, късмет и много професионални успехи занапред!

На добър час!", гласи съобщението на клуба.

Снимка: Lap.bg

Белчев успя да класира ЦСКА за груповата фаза на Лига Европа за първи път от десетилетие, но в българския шампионат отборът от стадион "Българска армия" изпитва затруднения. След 10 мача "червените" имат 3 победи, 6 равенства и 1 загуба. Това им отрежда 5-ото място в класирането.

ЦСКА не е побеждавал в Първа лига от 30 август насам, като оттогава е с 1 загуба (от "Локомотив" Пловдив) и 5 равенства.

Стамен Белчев се завърна начело на "червените" в началото на юли 2020 г., като замени предишния наставник Милош Крушчич.

Снимка: Lap.bg

За него това беше втори период начело на тима, след като води ЦСКА от ноември 2016 г. до май 2018 г. 

В редица медии се появи информация, че бившият наставник на "Славия" - Златомир Загорчич, ще бъде новият треньор на "червените".

В четвъртък ЦСКА гостува на "Рома" в Рим в мач от втория кръг в Лига Европа. В първия си двубой "армейците" загубиха с 0:2 у дома от ЧФР Клуж.