на живо

Официално: Жозе Моуриньо е новият мениджър на Манчестър Юнайтед

Португалецът постави подписа си под контракт за 3 години

Официален сайт на Manchester United

Жозе Моуриньо финализира преговорите си с Манчестър Юнайтед в офисите на клуба, след което позира пред официалния сайт на Юнайтед.

"Да бъдеш мениджър на Манчестър Юнайтед е особена чест. В този клуб има мистика и романтика, с каквито никой друг не може да се похвали. Винаги съм имал влечение към "Олд Трафорд", заяви Моуриньо пред официалния сайт на "червените дяволи".

Снимка: Официален сайт на Manchester United

Договорът му с Юнайтед е за срок от 3 години, като ще му гарантира близо 15 милиона евро на сезон, без премиите. Собствениците на клуба ще осигурят на специалиста бюджет за селекция от 260 милиона евро.

53-годишният Жозе Моуриньо е един от най-успешните треньори в модерната история на футбола. За последно португалецът беше начело на Челси при повторния му период, като мениджър на "сините" от Лондон. В два престоя на "Стамфорд Бридж" Моуриньо спечели общо три титли от първенството. Той е носител на Шампионска лига с Порто през 2004 г. и с Интер през 2010 г. Моуриньо изведе и испанския гранд Реал (Мадрид) до титла през 2012 г.