на живо

Ограбиха бижутата на Ашли Коул. Крадците го завързали за стол

Все още издирват нападателите, действали в края на януари

Бившият футболист на националния отбор на Англия и "Челси" Ашли Коул е станал жертва на грабеж на 21 януари. Информацията е на вестник "Сън".

Според източници на изданието, Коул е бил нападнат в дома си, вързан за стол, а нападателите са взели ценни бижута от дома му. Те влезли през задната врата на имението на бившия футболист, облечени в камуфлажни дрехи, с ръкавици и маски. Официално изявление от играча и полицията няма.

"Било е ужасно. Крадците са били професионалисти, знаели са какво правят. Трябва да са проучвали къщата на Ашли. Той каза, че е доста изплашен", разкрива източникът на "Сън". 

До момента не се съобщава на каква стойност са бижутата. 

Съседи на бившия футболист също потвърдиха за необичайна полицейска активност около неговата къща в края на януари. 

"Полицаите работят доста сериозно и от тогава сме нащрек. Ашли Коул е един от най-известните ни съседи. Къщата му има добра, модерна охранителна система. Който е влязъл, е бил подготвен. Хората, които го познават, са доста предпазливи. Тук всеки цени своето лично пространство и този обир доста ни притесни. Когато ни разпитваха от полицията, не казаха, че става дума за Ашли Коул, но тук се знае", разказва един от съседите.

"Стана наскоро, но явно от полицията искат да го запазят в тайна. Помолиха ни да не говорим. Не знам дали защото Коул е публична личност или защото се опасяват да няма нови набези. Страшно е, когато си помислиш, че нещо такова може да се случи в къща, която е на няколко метра от твоята. Полицията трябва да смята този инцидент за сериозен, тъй като обикаляха и ни разпитваха от врата на врата", добавя друг.

От местната полиция отказват коментар. По официални данни се разследва влизане с взлом и кражбата на бижута. Инцидентът се е случил на 21 януари, около 21:45 ч. 

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

ашли коул