на живо

Огромното спонсорско лого-лента се оказа шега (ВИДЕО)

"Хъдърсфийлд" представи истинския си екип за идния сезон

Преди дни изпадналият от английската Висша лига тим на "Хъдърсфийлд" показа екипите си за сезон 2019/20. Дотук всичко е нормално. Фланелката на "териерите" обаче се окичи с името на генералния спонсор - букмейкърска компания, позиционирано диагонално.

Огромното лого-лента не само изглеждаше неприятно, но бе и в разрез с всички разпоредби на Футболната асоциация. Превърна се в тема на дискусии в социалните мрежи, където заваляха подигравки с втородивизионния клуб. И все пак се прокраднаха съмнения, че може да става дума за шега.

За да ги разсее, "Хъдърсфийлд" игра в този вид в приятелска среща с "Рочдейл".

Повече от 48 часа по-късно от компанията, която спонсорира "териерите", обявиха, че всичко наистина е било просто шега. Тя е част от кампанията Save Our Shirt ("Спасете ни фланелката"). От букмейкърската къща изтъкват, че спонсорството по екипите е отишло твърде далеч.

"Приемаме, че спонсорите имат своята роля около футбола, но фланелката трябва да бъде свещена. Затова днес призоваваме останалите спонсори да се присъединят към кампанията Save Our Shirt и да върнат нещо обратно на привържениците... Като спонсор ние знаем своето място и то не е на фланелката", каза маркетинг директорът на компанията Виктор Коркоран.

Спонсорът на "Хъдърсфийлд" разкри шегата с култово клипче:

Тагове: