на живо

Около света за 28 дни

Getty Images

Тимът на Реал Мадрид ще пропътува разстояние с почти 5000 км по-голямо от обиколката на Земята по Екватора.

Заради световната си значимост и целта да спечели колкото се може повече фенове и съответно да се наложи марката си на международните пазари, отбора ще посети пет града на три континента по време на предсезонната си подготовка. „Кралете” ще изиграят шест приятелски срещи.

Турнето започва с преход от малко над 17000 км между Мадрид и Мелбърн на 12-ти юли. На австралийска земя мадридчани ще изиграят две контроли срещу сериозни съперници- Рома и Манчестър Сити, които ще поставят началото на ерата „Рафаел Бенитес”.

След две седмици прекарани в Австралия, „белият балет” ще се отправи към горещините на Гуанджоу, Китай. Това са още 7500 км, преди третата им приятелска среща с Интер.

Следва Шанхай, още 1200 км, където ще приключи азиатския тур с мач срещу Милан. На 30-ти юли Реал се прибира в Мадрид с 10 000 килиметров преход.

След кратък престой в испанската столица тимът заминава за Мюнхен, където ще участвас в „Ауди Къп” на 4-ти и 5-ти август. Там съперници ще са Тотнъм, на полуфинал, а на следващия ден Байерн Мюнхен или Милан.

Последният период от предсезонната подготовка ще включи приятелски мач срещу норвежкия Валаренга на 9-ти август в Осло. Това е само седмица преди началото на „Примира дивисион”.

Общо 44,834 км, толкова ще измине Реал през това лято. Както може би Бенитес и екипът му знаят, това не е най-добрия начин за подготовка за новия сезон, но треньорите ще се опитат да минимализират негативните ефекти от пътуването.

Тагове:

Реал Мадрид