на живо

Окончателно: Формула 1 без стартове в Япония, Сингапур и Азербайджан пред 2020 г.

Стартът на сезона е в началото на юли в Австрия

Стартовете от Формула 1 в Япония, Сингапур и Азербайджан бяха окончателно отменени заради пандемията от коронавирус. Ръководителите на най-престижната автомобилна надпревара опитаха да намерят начин за провеждането на състезанията през 2020 г., но заради глобалната ситуация това в крайна сметка не е възможно.

Надпреварата на писта "Сузука" е отменена заради забраната, която наложи Япония за пътуванията извън граница.

Състезанията в Сингапур и Баку пък няма как да се проведат, тъй като пистите не могат да бъдат изградени при настоящите климатични условия.

Пандемията предизвика пълната отмяна на още две ключови събития в календара на Формула 1 - откриващия кръг в Австралия, който трябваше да бъде през март, както и емблематичното Гран при на Монако.

Това означава, че при положителна развръзка със започването на сезона във Формула 1, състезанията до края на годината ще бъдат концентрирани основно в Европа.

Осемте старта на Стария континент ще започнат в началото на юли и ще продължат до началото на септември. Първите два поредни състезателни уикенда са в Австрия - 3-5 и 10-12 юли на пистата "Ред Бул".