на живо

Окуцелият "Ливърпул" си намери нови герои и мина през "Лестър"

Мърсисайдци спечелиха с 3:0 на "Анфийлд"

Getty Images

Въпреки много контузени и липсата на заразения с коронавирус Мохамед Салах, "Ливърпул" записа нов успех в английската Висша лига. Мърсисайдци спечелиха с 3:0 като домакини на "Лестър" в среща от 9-ия кръг.

По този начин отборът от града на "Бийтълс" удължи серията си без поражение у дома в елита на впечатляващите 64 мача - най-дългата в клубната история.

Тимът на Юрген Клоп поведе в 21', когато Джони Еванс си отбеляза автогол, а в края на полувремето Диого Жота покачи на 2:0. Така португалският национал, който пристигна в "Ливърпул" това лято от "Уулвърхемптън", влезе в историята. За първи път играч на мърсисайдци се разписва във всеки един от първите си 4 мача на "Анфийлд".

Снимка: Getty Images

Жота вкара последователно на "Шефийлд Юнайтед", "Мидтиланд", "Уест Хем" и вече на "Лестър". Освен това попадението му във вратата на "лисиците" бе уникално, тъй като дойде след 30 разменени подавания. От сезон 2006/07, когато OptaStats започна да работи с английския шампионат, в него няма гол, отбелязан след толкова или повече пасове.

"Ливърпул" продължи да доминира и през втората част, а класическата победа оформи Роберто Фирмино в 86'. За бразилеца това бе първо попадение с червения екип от близо месец.

Снимка: Getty Images

Силен мач за "Ливърпул" направи и Фабиньо, който замества получилия тежка травма в коляното централен бранител Върджил ван Дайк. Срещата с "Лестър" пропуснаха още Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Рийс Уилямс, капитанът Джордан Хендърсън, Тиаго Алкантара и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Кризата с контузените играчи се задълбочи и след тазвечершния двубой, като в лазарета вече е и Наби Кейта, напуснал терена принудително в началото на втората част.

Снимка: Getty Images

С трите точки шампионите събраха 20 и излязоха на второ място. Със същият актив е и "Тотнъм", но "шпорите" имат по-добра голова разлика. "Лестър" - лидерът преди началото на кръга, се свлече до четвъртата позиция, която заема с 18 точки. Отборът на Брендън Роджърс може да излезе извън топ 4, ако "Саутхемптън" спечели срещу "Уулвс" утре.

В 10-ия кръг "Ливърпул" гостува на "Брайтън", докато "Лестър" има наглед лесен мач - домакинство на "Фулъм".

Снимка: Getty Images