на живо

"Олимпиакос" заплашен с изхвърляне във втора дивизия заради уреден мач

15 човека от "червено-белите" и "Атромитос" се разследват заради среща от 2015 г.

Getty Images

44-кратният шампион на Гърция "Олимпиакос" е заплашен от изхвърляне във втора дивизия. Причината е разследване за уреден мач, твърди гръцкото радио "Спорт ФМ".

Става дума за срещата с "Атромитос" от 2015 г. В нея "Олимпиакос" победи с 2:1.

Само че двата клуба и 15 замесени лица от тях са обект на разследване заради "уговаряне на резултат във футболен мач, с цел да се изведат дивиденти". Ако това престъпление се докаже, то двата клуба може да бъдат наказани с изхвърляне в по-долна дивизия, 3 млн. евро парична глоба, а всеки замесен може да получи забрана да се занимава с футбол до живот.

Сред разследваните е собственикът на "Олимпиакос" и "Нотингам Форест" - Вангелис Маринакис. Наскоро беше обявено, че той е оздравял, след като е бил заразен с коронавирус. Смята се обаче, че преди да бъде поставен под карантина, е бил на мач между "Нотигнам" и "Арсенал".

Снимка: Getty Images

Обвинени са още собственикът на "Атромитос" Йоргос Спанос, съдиите на мача, треньорът на "Атромитос" Рикардо Са Пинто, както и още няколко човека от ръководството на двата клуба.

Ако вината на Маринакис се докаже, той ще трябва да се оттегли не само от управлението на "Олимпиакос", а и на "Нотингам Форест".

bTV призовава: останете си вкъщи!