на живо

"Олимпик" Лион се освежи с резултатна победа над "Тулуза" (ВИДЕО)

"Хлапетата" преодоляха първото си изпитание за Купата на лигата

Twitter

"Олимпик" Лион се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на лигата във Франция, надигравайки категорично с 4:1 гостуващия "Тулуза". На фона на нов спад във формата, тежки контузии на основни футболисти като Мемфис Депай и Жеф Рейн-Аделаид, както и на проблеми в отношенията между играчи и привърженици, "хлапетата" съумяха да повишат увереността си срещу един от най-слабите отбори до момента през сезона. Тимът на Руди Гарсия спечели едва за втори път в последните си пет двубоя, докато "виолетовите" гости допуснаха осма поредна загуба във всички турнири.

Два гола за успеха на домакините, чиято основна цел е спечелването поне на една от двете домашни купи, отбеляза Бертран Траоре. Фланговият нападател се разписа още преди да са изтекли 120 секунди от началото на двубоя, ликвидирайки всякакво неспокойствие в редиците на "Лион". Националът на Буркина Фасо бе точен отново в 57-ата минута за 3:1, след като Жеан Лукас бе удвоил аванса на домакините с хубав далечен удар в 17-ата минута, а веднага след почивката Куадио Коне за кратко вдъхна надежда на гостите, че могат да преобърнат сезона си с чудотворен обрат на "Групама Стейдиъм".

Уви, отборът на Антоан Комбуаре отново бе на губещата страна, като по-притеснително е, че не дава сигнали за подобрение, най-вече при играта си в защита. Последното попадение в мача бе дело на Мартен Терие в добавеното време.

"Олимпик" Лион спечели за десети път в последните 11 срещи с "Тулуза" и вече няма поражение в 26 поредни домакинства от съперничеството - серия, започнала преди близо 40 години.

"Хлапетата" завършват 2019 година с гостуване на "Реймс" в Лига 1 идния уикенд, а за "Тулуза" предстои визита на "Ница".