на живо

"Олимпик" Лион спечели голямото дерби със "Сент Етиен"

"Хлапетата" победиха с 2:0

Twitter

"Олимпик" Лион победи с 2:0 "Сент Етиен" в дербито от 27-ия кръг на Лига 1. С този успех "хлапетата" се изкачиха на пето място в класирането с актив от 40 точки, колкото имат и отборите на "Монпелие" и "Монако".

"Сент Етиен" остава 16-и и е без победа вече в 6 поредни мача в шампионата.

Домакините от Лион доминираха през по-голямата част от двубоя на "Групама стейдиъм", като и двете попадения бяха отбелязани от Муса Дембеле.

Тимът на Руди Гарсия поведе в резултата в 27-ата минута и то още с първата си по-сериозна възможност. Мартен Терие центрира от пряк свободен удар, а Муса Дембеле успя да засече топката с глава за 1:0.

Почти час след началото на мача "зелените" получиха шанс да изравняване, но изстрелът на Денис Буанга бе отразен от Антони Лопеш.

В 66-ата минута топката се озова във вратата на "Сент Етиен" за втори път, но голът не бе зачетен поради засада.

В 80-ата минута появилият се в игра от резервната скамейка Карл Токо Екамби се разписа, но и този гол бе отменен поради засада, след намесата на VAR.

Минута преди изтичането на редовното време отново Екамби стреля опасно, но вратарят Жеси Мулен се намеси чудесно.

В края на добавеното време Екамби навлезе навътре и шутира от границата на наказателното поле, но Тимоте Колоджейчак игра с ръка и домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Дембеле не пропусна за крайното 2:0.