на живо

"Олимпик" Марсилия обърна "Лил" за две минути и се укрепи зад ПСЖ (ВИДЕО)

Тимът на Андре Вилаш-Боаш спечели с 2:1

"Олимпик" Марсилия обърна "Лил" за две минути през втората част и спечели с 2:1 като гост в последен мач от 25-ия кръг на френската Лига 1. С успеха тимът на Андре Вилаш-Боаш се укрепи на второто място в класирането, което заема с актив от 52 точки - вече на 10 от лидера и шампион на страната "Пари Сен Жермен", но и с 11 пред третия "Рен".

На "Стад Пиер Мороа" домакините поведоха в 51', когато Виктор Осимен преодоля Стив Манданда, за да вкара 13-ия си гол от началото на сезона.

След час игра "Олимпик" Марсилия пропиля страхотна възможност да изравни. Тиаго Джало фаулира Буна Сар в наказателното и реферът отсъди дузпа, но вратарят Майк Менян отрази удара на Валентин Ронже от бялата точка. Радостта за "Лил" не продължи дълго. Първо в 67' Рейнилдо Мандава си отбеляза автогол, а само две минути по-късно Дарио Бенедето оформи обрата и крайния резултат.

В 26-ия кръг марсилци приемат "Нант", докато "Лил" е домакин на "Тулуза". След поражението тази вечер, "мастифите" остават на четвъртото място с актив от 40 точки.

Тагове: