на живо

"Олимпик" Марсилия предлага 3,5 млн. евро за Валентин Антов

Италианските медии разкриха за интерес към футболиста на ЦСКА

Lap.bg

10-кратният шампион на Франция по футбол "Олимпик" Марсилия иска да привлече в редиците си защитника Валентин Антов. За тази цел от клуба предлагат на ЦСКА 3,5 млн. евро.

Информацията е на италианския сайт Тuttomercatoweb.com. От там следят развитието на кариерата на българина, тъй като през миналия сезон той игра в "Болоня" под наем.

Снимка: Twitter

От "Олимпик" Марсилия вече са влезли в контакт с "червените", като преговорите текат. Според сайта, в момента се уточнява какъв процент ще прибере тима от стадион "Българска армия" при последваща продажба на Антов. Именно това бави обявяването на трансфера.

20-годишният национал е продукт на школата на ЦСКА. Той направи своя дебют за мъжкия тим на "червените" през 2015 г., когато беше едва на 14. През 2019 г. беше определен за най-проспериращ футболист у нас, а през 2020 г. стана подгласник на Димитър Илиев за приза Футболист на годината.

Преди да бъде отдаден под наем на италианския елитен "Болоня", Антов изигра 87 мача за "червените", в които вкара 3 гола. Той бе сред основните "виновници" за отличното представяне на ЦСКА срещу "Рома" в евротурните през сезон 2020/2021. 

След като кампанията в Серия "А" приключи, а Антов не впечатли в "Болоня", той се завърна при "червените" и игра в няколко контроли от лятата подготовка. 

Снимка: Lap.bg

Интерес към него проявяваха още "Брест" и "Реймс".