на живо

"Олимпик" Марсилия с нова победа след зрелищен двубой на "Велодром"

Френският гранд едва не допусна сензационна грешка срещу "Брест"

Twitter

"Олимпик" Марсилия постигна четвърта поредна победа в Лига 1. На "Велодром" домакините надиграха "Брест" с 2:1 в първа среща от 15-я кръг на шампионата. Отборът на Андре Вилаш-Боаш се представи на много високо ниво и макар да водеше до 88-ата минута, бе на път да изпусне трите точки по изключително наивен начин. В крайна сметка "фокейците" триумфираха и поне още седмица ще бъдат най-близкия преследвач на лидера "Пари Сен Жермен".

Още през първото полувреме "Олимпик" Марсилия показа, че се намира в силна форма, и видимо превъзхождаше съперника си. Домакините обаче имаха и късмет, след като Гаетан Шарбоние стреля към вратата на Стев Манданда, но топката се отклони от дясната греда и стигна до лявата по голлинията. Малко след това Морган Сансон разтресе напречната греда на гостите, а след почивката Димитри Пайет и Валентен Ронжие също видяха свои изстрели да попадат в рамката на вратата.

Буна Сар с първия си гол за сезона даде преднина на "Марсилия" в 56-ата минута. Важна роля за нападението изиграха също Пайет и Дарио Бенедето. Домакините продължиха да атакуват, но и да пропускат. А в 88-ата минута допуснаха огромна неточност в отбрана, позволила на Ирвин Кардона да отбележи за 1:1 с първия точен удар на гостите в двубоя. Макар и стъписани, играчите на Вилаш-Боаш реагираха мигновено. Веднага след подновяването на играта от центъра топката стигна до Неманя Радонич, а появилият се като смяна футболист отбеляза превъзходно попадение, седмица след като реализира дебютно за "Олимпик" Марсилия при успеха с 2:0 над "Тулуза".

"Марсилия" е в серия от 4 шампионатни успеха за първи път от две години насам, докато "Брест" няма победа в последните четири кръга. Тимът от Бретан никога в историята си не е печелил на "Велодром" на ниво Лига 1, записвайки девето поражение в 11 визити на това съоръжение.

"Олимпик" Марсилия събра 28 точки и е недостижим на второто място преди останалите срещи от кръга. ПСЖ е лидер с 33, гостувайки на "Монако" в неделя вечер от 22:00 ч. - дербито ще бъде излъчено пряко в ефира на RING.