на живо

Оливер Кан с шокиращо признание

Легендарният страж бил близо до напускане на "Байерн"

Легендарният вратар на "Байерн" Мюнхен Оливер Кан изрази съжалението си, че никога не е играл за "Манчестър Юнайтед".

Кан, който има рекордните 557 мача в Бундеслигата зад гърба си, заяви пред "Билд", че през 2003 или 2004 година е трябвало да подпише с "червените дяволи".

"Сър Алекс Фъргюсън все още ми е сърдит заради отказа ми. Той бе сигурен, че ще премина в "Манчестър Юнайтед" през 2003 или 2004 година, но аз бях по-заинтересован от това завърша една ера в "Байерн"", каза Кан.

"Сега, когато погледна назад, си мисля, че трябваше да постъпя по друг начин. Да играя за "Манчестър Юнайтед" щеше да бъде хубаво предизвикателство", добави бившият национал на Германия.

В интервюто си пред "Билд" Кан разказа и за финала в Шампионската лига през 1999 година, в който "Байерн" отстъпи с 1:2 пред "Манчестър Юнайтед", макар само 2 минути преди края на срещата баварците да водеха с 1:0.

"Спомням си финала в Шампионската лига срещу "Манчестър Юнайтед" като победа. Просто забравих за последните 2 минути", заявява на шега Кан.

Въпреки разочарованието от загубения финал в Барселона, Кан и "Байерн" все пак стигнаха до най-престижния трофей в клубния футбол 2 години по-късно, когато във финала надиграха испанския "Валенсия".

Тагове: