на живо

Операцията на Алонсо е успешна. Той ще може да тренира отново

Пилотът от Формула 1 беше ударен, докато караше велосипед

Getty Images

Операцията на двукратния световен шампион при пилотите във Формула 1 - Фернандо Алонсо, е успешна. Той беше подложен на медицинска интервенция, след като беше блъснат от автомобил, докато кара велосипеда си.

Испанецът има фрактура на челюстта. Лекарите от клиниката в Берн, Швейцария са успели да я наместят, както и да заменят част от счупени зъби.

Алонсо ще остане под наблюдение в болницата, но лекарите са оптимисти за състоянието му.

"След инцидента Фернандо Алонсо остава под наблюдение в болницата в Швейцария. Лекарите откриха фрактура в горната му челюст и са я наместили с хирургическа интервенция. Медицинският екип е доволен от оперативната намеса", се казва в официалното съобщение на болницата.

Снимка: Getty Images

От там заявиха още, че контузията няма да попречи на пилота да се завърне на пистата. Той ще може постепенно да поднови тренировките си.

Алонсо прекара 16 години от кариерата си във Формула 1, като се състезава за "Минарди", "Рено", "Макларън Мерцедес", "Ферари" и "Макларън Хонда". Испанецът триумфира с титлата през 2005 и 2006 г. В общо 311-те си старта във Формула 1 той има 32 победи и 97 подиума, които са му донесли 1899 точки.

Снимка: Getty Images

Легендата се завърна в "Рено" (Alpine F1 е наследник на тима) през юли 2020 г., подписвайки договор за два сезона. През следващия той ще си партнира с французина Естебан Окон.