на живо

Операцията на Марадона е успешна. Той се чувства добре (ВИДЕО)

Десетки фенове окуражиха любимеца си пред клиниката, в която е настанен

Операцията на Марадона е успешна. Той се чувства добре (ВИДЕО)

Легендата на световния футбол - Диего Марадона, претърпя успешна операция, извършена заради мозъчен кръвоизлив. Той се чувства добре и ще остане под лекарско наблюдение през следващите дни. Това обяви специалистът, който лекува бившия аржентински футболист - Леополд Луке.

"Операцията продължи около час и 20 минути. Успях да извадя хематома, а Диего прие интервенцията добре. Той е в съзнание и всичко протича много, много добре", заяви докторът в изявление пред медиите.

Снимка: Reuters

Световният шампион с Аржентина от 1986 г. и двукратен първенец на Италия с "Наполи" (1987 и 1990 г.) беше приет по спешност в болница в родината си, тъй като в последните дни се чувстваше отпаднал. При последното му публично появяване в петък (30 октомври), навръх 60-ия му рожден ден, Марадона получи торта и плакет от ръководството на тима, на който е треньор - "Химнасия". По време на церемонията аржентинският любимец не изглеждаше добре, а близките му помагаха да се придвижва.

Докато траеше операцията, около 50 футболни почитатели се събраха пред болницата и скандираха името на Марадона. Те опънаха и големи транспаранти с лика на звездата. 

Снимка: Reuters

Марадона ще остане под лекарско наблюдение, докато се възстанови от операцията.

В болницата веднага пристигнаха и неговите близки. Най-голямата му дъщеря Далма (33 години) използва социалните мрежи, за да благодари на лекарите за грижите, а на феновете - за пламенната подкрепа в този тежък момент за Марадона.

Снимка: Reuters

"Сега излизам от болницата и искам да благодаря на всички, които постоянно показват подкрепа към баща ми, сестра ми и мен самата. Благодаря, че го споменавате в молитвите си!", написа тя.

Марадона е сочен за един от най-великите футболисти в историята на този спорт, а в Аржентина е със статут на божество. 

Това не е първият път, в който бившият футболист влиза в болница. Заради бурното му минало, което включва пристрастяване към наркотици и алкохол, Дон Диего не е в най-добрата форма за своите 60 години. В началото на 2019 г. той претърпя друга операция, извършена заради вътрешен кръвоизлив. 

Снимка: Reuters

Марадона беше една от атракциите на световното първенство по футбол в Русия през 2018 г. Той изгледа няколко мача на живо, като винаги реагираше бурно. Това наложи намесата на лекарски екип и тогава. През 2004 г. пък лежа в болница заради проблеми със сърцето и дишането, породени от злоупотребата с наркотици.