на живо

Оперираха близнаците Цоневи

Те ще се възстановяват около половин година

levski.bg

Полузащитниците на "Левски" Борислав и Радослав Цоневи претърпяха успешни оперативни интервенции в УМБАЛ "Софиямед" по повод еднотипни контузии - на скъсани предни кръстни връзки на коляното и менискус. Те бяха оперирани от водещия специалист по коленни травми у нас доц. д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение, съобщиха от столичния тим на официалния си сайт.

"Операциите им преминаха успешно и без усложнения. Към момента се възстановяват следоперативно и предстои да преминат през индивидуална рехабилитационна програма", коментира доц. Георгиев.

Близнаците се контузиха в две поредни седмици. Първо Радослав напусна принудително терена в мача срещу "Ботев" Пловдив, а преди няколко дни Борислав, който бе най-добрият играч на "Левски" от началото на сезона, бе сменен още в първите минути на срещата с "Ботев" Враца.

Боби Цонев получи повиквателна за предстоящите мачове на националния отбор, но заради травмата ще трябва да почака за официалния си дебют с фланелката на "лъвовете". Очаква се братята да се възстановяват половин година.