на живо

Оперираха Златан Ибрахимович в САЩ

Шведският нападател ще се възстанови напълно, потвърди агентът му Мино Райола

Getty Images

Златан Ибрахимович е претърпял операция на коляното в клиника в САЩ, потвърди агентът на футболиста на "Манчестър Юнайтед" Мино Райола.

Шведът получи травмата по време на мача с белгийския "Андерлехт" от четвъртфиналите в Лига Европа, а самият той в последните дни на април съобщи, че ще се подложи на интервенцията при един от най-известните спеицалисти по проблеми с колената - д-р Фреди Фу.

По повод операцията, Мино Райола обясни, че 35-годишният нападател не е получил онази контузия, която ще сложи края на кариерата му. Процедурата е направена в клиника в Питсбърг, а веднага след това е започнал и рехабилитационният процес на същото място.

"Златан Ибрахимович претърпя успешна операция на коляното. Той ще се възстанови напълно и със сигурност не е към края на кариерата си", написа Мино Райола в официалното изявление за медиите.

"Ибра ще стартира възстановяването си в Университетския медицински център в Питсбърг под наблюдението на д-р Фу и на д-р Фолкер Мусал. В момента Златан и лекарите не са на разположение за интервюта пред медиите", уточни агентът.

Договорът на Ибрахимович с "Манчестър Юнайтед" изтича това лято, след което той ще се окаже свободен агент. В дебютния си сезон във Висшата лига шведът има 46 мача и 28 гола във всички турнири.