на живо

Опит за преврат и нашественици са основните версии за боя на "Партизан" - "Звезда" (ВИДЕО)

20 фена са в болница, 1 е в тежко състояние след 156-ото вечно дерби на Белград

Reuters

Дербито между "Партизан" и "Цървена Звезда" винаги е носило огромен заряд заради емоционалните фенове по трибуните. Изключение не прави и последното, 156-о издание на мача вчера (13 декември). Този път обаче в мелето беше само в едната част на стадиона - в сектора на "червено-белите".

В 16-ата минута на мача, докато феновете на "Звезда" правеха хореография с факли, на трибуна "Юг" започнаха баталните сцени.

Феновете се млатиха с колани, летяха факли, а полицията изведе от сектора на най-запалените фенове на "Партизан" група "навиячи" със свалени фланелки и дори чисто гол фен.

20 души са били откарани в болница от петте екипа на Бърза помощ, а един от зрителите е със счупена глава и в тежко състояние.

Версиите за причината за жестокия бой са две. Според част от феновете в социалните мрежи, именно запалените факли в сектора на гостите са били знак за група фенове на "Цървена звезда" да нахлуят в сектора на "Партизан", за да вземат едно от знамената на "гробарите".

Снимка: Reuters

По-тирижираната версия в сръбските агенции е за вътрешен конфликт между фракциите на южната трибуна и опит за преврат в агитката. Групата "Йънг Бойс" се опитала да вземе властта от "Алкатраз", но безуспешно. Опитът бил посрещнат "на нож" от действащите тартори, които отвърнали с груба сила.

Снимка: Reuters

Намесила се жандармерията, която извела "революционерите" от сектора. Част от тях се простили и с дрехите си.