на живо

Залози опорочиха оттеглянето на Джон Тери

В Англия е започнало разследване заради смяната на капитана в 26-ата минута

Последният мач на капитана на "Челси" Джон Тери предизвика еуфория сред феновете на лондончани. Няколко часа по-късно обаче се заформи скандал, който опорочи оттеглянето на легендата.

Футболната асоциация на Англия е започнала разследване заради смяната в 26-ата минута, с която защитникът си взе сбодом със "Стамфорд Бридж".

Английският "Телеграф" предава, че процедурата е стартирана заради залози, свързани с изкарването на защитника от игра в точно определена минута. От ФА са влезли в контакт с букмейкърите, след като най-малко трима души са прибрали хиляди паундове след залог за специфичната минута, в която Тери ще бъде заменен - 26-ата.

Както е известно железният бранител на "сините" играе с номер 26 през цялата си клубна кариера.

Проучването на ФА показало обаче, че ставките за смяна на Тери в 26-ата минута били при коефициент 100:1.

Половин час преди началото на мача между "Челси" и "Съндърланд" акаунтът на клубното списание на лондончани cfcuk в "Туитър" е излязъл с пост, който предрича точната минута, в която ще се случи въпросната смяна.

Все още не са установени нарушения от страна на "Челси", списанието или букмейкърите, но разследването продължава.

От Футболната асоциация ще проучат и дали "Челси" по някакъв начин е нарушил правилата, защото точно в 26-ата минута на двубоя топката беше извадена от игра. 

Според правилника за нарушение се счита предварителното уреждане на каквото и да е събитие по време на мач. Ако изваждането на топката от игра се докаже като договорено такова, ще има последствия и за изпадналия отбор на "Съндърланд", тъй като вратарят Джордан Пикфорд изрита кълбото в странично хвърляне след подканяне от нападателя на "сините" Диего Коста.