на живо

Григор Димитров - заплаха номер 1 за Надал и Федерер в Лондон

Бивш номер 4 в света вярва, че българинът ще бъде изненадата на турнира

Getty Images

Григор Димитров бере плодовете на най-успешната си година в тениса. От началото на 2017-а той спечели турнирите в Бризбейн, София и Мастърса в Синсинати, а от днес заема рекордното за него 6-о място в световната ранглиста. Освен това в началото на следващата седмица той ще дебютира на заключителния турнир на АТП в Лондон за осемте най-добри през сезона.

Логично двамата големи фаворити за трофея в английската столица са световните номер 1 и 2 - Рафаел Надал и Роджър Федерер. Но според бившия номер 4 в света Джеймс Блейк, ако някой може да поднесе изненада в Лондон, то това е най-добрият български тенисист. 

Пред Tennis Channel американецът заяви: "Той имаше добра есен. Бях малко изненадан от ранното му отпадане от Андрей Рубльов на Откритото първенство на САЩ. Но загубите му оттогава са само от Хуан Мартин дел Потро, два пъти от Надал, както и от Иснър в Париж, където изпусна няколко мачбола. Той играе превъзходен тенис. Стигна до финала в Стокхолм, полуфинала в Шанхай и четвъртфинала в Пекин. Според мен това е най-добрата му година. Мисля, че нивото му на тенис е изключително високо", заяви Блейк.