на живо

Организаторите на "София Оупън" искат публика в "Арена Армеец"

Според настоящата заповед спортните събития на закрито се провеждат без зрители

Lap.bg

Организаторите на "София Оупън" се надяват мачовете от турнира в "Арена Армеец", който започва на 26 септември, да се играят пред публика.

Според последната заповед на Министерството на здравеопазването спортните събития на закрито ще се провеждат без фенове до 30 октомври.

През миналата година беше направено изключение специално за турнира, въпреки че и тогава имаше ограничения заради коронавируса.

"Ние вярваме, че страхотната тенис публика отново може да бъде за пример - за спазване на всички противоепидемични мерки, задължително носене на предпазна маска в залата, дистанция от поне две седящи места един от друг при ограничен капацитет на съоръжението. Поведение, което вие вече демонстрирахте през 2020. Искрено се надяваме, че необходимите разрешения ще бъдат дадени и ще имате възможност да се наслаждавате на живо на тениса на най-високо ниво, демонстрирайки отново, че сте модел за подражание", се казва в съобщение от турнира, публикувано във "Фейсбук".

Организаторите са категорични, че са "напълно подготвени за изпълнението на всички задължителни мерки" и са готови за пускането на билети в продажба.

"София Оупън" започва на 26 септември, а финалът е на 3 октомври.