на живо

Организираните фенове на "Локо" Пловдив тръгват за финала с 10 автобуса (ВИДЕО)

Привържениците водят трескава подготовка за големия мач за Купата на България

Организираните фенове на "Локо" Пловдив тръгват за финала с 10 автобуса (ВИДЕО)

Феновете на "Локомотив" Пловдив водят трескава подготовка за голямото пътуване до София за финала за Купата на България срещу ЦСКА. Шест хиляди привърженици на "черно-белите" се очаква да заемат местата си на националния стадион "Васил Левски" в сряда вечер.

До момента са осигурени 10 автобуса за организираната екскурзия на феновете до столицата. Колоната ще тръгне от парк "Лаута" в 15:30 часа. Пътуващите в автобусите ще бъдат задължени да носят маски.

"Организаторите са предупредени да спазват заповедта на здравния министър за всички противоепидемични мерки.", каза пред bTV гл. инсп. Виктор Празов.

"Призоваваме и всички неорганизирани фенове, които ще бъдат извън екскурзията, да се присъединят към нас, за да можем да пътуваме заедно. Говорено е с органите на реда – от входа на София до националния стадион да се придвижим заедно. Така че да се избегне трафика и максимално бързо да се стигне до стадион "Васил Левски", казаха от фенклуба на "смърфовете".

Колоната ще бъде ескортирана от полиция през целия маршрут до националния стадион: "Ще има полицейски ескорт, като всички питейни заведения по цялата магистрала "Тракия" на отиване и на връщане ще бъдат обезпечени с полицейски служители.", уточнява началникът от "Охранителна полиция".

От областния медицински щаб призоваха към разумно поведение и спазване на противоепидемичните мерки.