на живо

Организираните фенове на "Локо" Пловдив тръгват за финала с 10 автобуса (ВИДЕО)

Привържениците водят трескава подготовка за големия мач за Купата на България

Феновете на "Локомотив" Пловдив водят трескава подготовка за голямото пътуване до София за финала за Купата на България срещу ЦСКА. Шест хиляди привърженици на "черно-белите" се очаква да заемат местата си на националния стадион "Васил Левски" в сряда вечер.

До момента са осигурени 10 автобуса за организираната екскурзия на феновете до столицата. Колоната ще тръгне от парк "Лаута" в 15:30 часа. Пътуващите в автобусите ще бъдат задължени да носят маски.

"Организаторите са предупредени да спазват заповедта на здравния министър за всички противоепидемични мерки.", каза пред bTV гл. инсп. Виктор Празов.

"Призоваваме и всички неорганизирани фенове, които ще бъдат извън екскурзията, да се присъединят към нас, за да можем да пътуваме заедно. Говорено е с органите на реда – от входа на София до националния стадион да се придвижим заедно. Така че да се избегне трафика и максимално бързо да се стигне до стадион "Васил Левски", казаха от фенклуба на "смърфовете".

Колоната ще бъде ескортирана от полиция през целия маршрут до националния стадион: "Ще има полицейски ескорт, като всички питейни заведения по цялата магистрала "Тракия" на отиване и на връщане ще бъдат обезпечени с полицейски служители.", уточнява началникът от "Охранителна полиция".

От областния медицински щаб призоваха към разумно поведение и спазване на противоепидемичните мерки.