на живо

"Орли" политат към осминафиналите

Три вълнуващи мача в ефира на RING днес

Reuters

Зрелищните сблъсъци от Купата на африканските нации в ефира на RING продължават и днес. В 17:30 часа Тунис излиза срещу Мали в опит да се реваншира на феновете си за разочароващото равенство с Ангола в първия си мач. В 20:00 часа е началото на непредвидимия двубой между Мароко и Кот д'Ивоар, които са сред фаворитите за трофея. Богатата футболна програма ще завърши с мача между ЮАР и Намибия от 23:00 часа. 

Снимка: Reuters

Мали започна ударно участието си в Купата на африканските нации - с разром от 4:1 над Мавритания. Играчите на Мохамед Магусуба обаче ще трябва да се отърсят от първоначалната еуфория, защото на пътя им застава отборът на Тунис. 

Селекционерът на Тунис и легенда на Франция Ален Жирес обаче е напълно наясно какво може да очаква от днешния съперник, тъй като два пъти е водил тима в Купата на африканските нации. Под негово ръководство Мали завършва на трето място в турнира през 2012-а в Габон, а две години по-късно напуска купата още след края на груповата фаза.

Снимка: Reuters

Жирес се надява да приземи "орлите", които постигнаха най-резултатния успех в първите мачове в Египет. Сред голмайсторите на Мали е Муса Марега, който вкара шест гола за "Порто" в последното издание на Шампионската лига.

Ерве Рьонар се е прицелил в хеттрик от трофеи от Купата на африканските нации. За целта обаче Мароко има да извърви още дълъг път, a eдно от големите препятствия е Кот д'Ивоар.

Снимка: Reuters

И двата отбора започнаха солидно турнира и са основните фаворити за първите две места в групата.

В другия мач от тази група един срещу друг се изправят отборите на ЮАР и Намибия. Южна Африка е пред угрозата от ранно отпадане от Купата на африканските нации след загубата в първия кръг от Кот д'Ивоар.

Снимка: Reuters

Сблъсъкът довечера ще определи кой тим ще стегне куфарите преждевременно.