на живо

Орлин Старокин премина в Динамо (Букурещ)

Универсалният футболист подписа договор за 1 година

Орлин Старокин ще играе в румънския гранд Динамо (Букурещ) през новия сезон. Бившият футболист на Черноморец, Левски и Локомотив (София) позира с фланелката на клуба, след като подписа своя договор. Той е с продължителност от една година. В понеделник 28-годишният играч ще се присъедини към новите си съотборници, с които започва подготовка за новия сезон.

За втори път в кариерата си Старокин, който може да бъде използван на най-различни позиции в защитата и халфовата линия, ще играе зад граница. Първият такъв случай бе през 2014 година, когато той записа 10 мача с екипа на казахстанския Иртиш (Павлодар).

През пролетния дял от шампионата на "А" група Орлин бе основен футболист в състава на софийския Локомотив и остави отлични впечатления с изявите си с "червено-черната" фланелка. След края на първенството слухове го свързваха със завръщане в Левски, което обаче не се осъществи.

През миналия сезон Динамо завърши румънското първенство на седмо място и няма да участва в европейските турнири. Въпреки това, амбициите на ръководството за новата кампания отново са високи, като целта е клубът да се върне в челото на класирането. Последният трофей, който "червените кучета" спечелиха, е от 2011 година, когато триумфираха с Купата на страната. Столичният гранд не е вдигал шампионската титла от 2005 година.