на живо

Осъдиха руски национал за подкуп на съдия

Алексей Спиридонов се забърка в пореден скандал

Getty Images

Лошото момче на руския волейбол - Алексей Спиридонов, отново разбуни духовете с действията си на терена. Известният с буйния си нрав национал на Сборная получи присъда за опит за подкуп на съдия по време на мач.

В началото на срещата между "Самотлор" и "Енисей" Спиридонов получи жълт картон, което според него е довело до шега, в която се обърнал към рефера с думите "дай да ти платя да отсъждаш справедливо". 

"Шегата" никак не се понравила на съдията и той описал случилото се в доклад. Това накара Дисциплинарната комисия към руската федерация да накаже посрещача с едногодишна условна присъда извън игра. При повторно провинение обаче присъдата ще стане ефективна.
 
Ексцентричният Спиридонов често отнася критики заради бурните си реакции. Пре 2014 г. на световното първенство по волейбол в Полша той бе дисквалифициран, тъй като по време на мача Русия - Германия отправи неприлични жестове към местната публика, а освен това я разстреля с въображаем автомат. Впоследствие Международната федерация по волейбол го наказа за два мача с националния отбор.