на живо

Осъдиха световен шампион от "Байерн" на 6 месеца затвор

Люка Ернандес нарушил ограничителна заповед, в клуба не знаят нищо по случая

Защитникът на "Байерн" Мюнхен Люка Ернандес получи шестмесечна ефективна присъда. Според заповед, издадена от мадридски съд на 14 септември, световният шампион трябва да се яви на 19 октомври и до 10 дни да влезе в затвор по свой избор.

Причината е инцидент от февруари 2017 г., когато французинът носеше екипа на "Атлетико" Мадрид. Тогава той е осъден след публичен скандал с половинката си Амелия де ла Оса. Тя постъпва в болница с леки наранявания, а двамата са санкционирани с по 31 дни общественополезен труд. Съдът издава ограничителна заповед, съгласно която двойката няма право да общува 6 месеца.

Ернандес и де ла Оса обаче се помиряват и отиват заедно на почивка, след което са задържани от властите в испанската столица заради нарушаване на ограничителната заповед. Именно това води до шест месеца затвор.

Адвокатите на Ернандес отправиха искане ефективната присъда да бъде заменена с общественополезен труд, но получиха отказ. Защитата на футболиста обжалва решението. Междувременно от "Байерн" обявиха, че не знаят нищо по случая.

Ернандес смени "Атлетико" Мадрид с "Байерн" през лятото на 2019 г. срещу трансферна сума в размер на 80 млн. евро. Бранителят има гол и 4 асистенции в 68 мача за баварците във всички турнири.